5 травня 2017 року в Індустріальному районі відбулися мітинги присвячені 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: біля пам'ятника загиблим солдатам по вул. Луї Пастера і біля пам'ятника воїнам, загиблим при звільненні р. Харкова у сквері

5 травня 2017 року в Індустріальному районі відбулися мітинги присвячені 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: біля пам'ятника загиблим солдатам по вул. Луї Пастера і біля пам'ятника воїнам, загиблим при звільненні р. Харкова у сквері ім. Кондаурова.
У заході взяли участь ветерани, жителі району, голова районної адміністрації, депутати Харківської обласної та міської рад, керівники підприємств і організацій району, представники служб району, громадських організацій, учні навчальних закладів.
Від імені харківського міського голови Кернеса Р. А. присутніх привітала голова адміністрації Індустріального району Ольга Іванівна Вельможна: «Минуло 72 роки з переможного травня 45-го року. Народжується вже четверте покоління людей, які не знають тягот і жахів воєнних років. Пройдуть ще роки, зміниться ще не одне покоління, але збережеться в серцях пам'ять про подвиг наших прадідів, дідів і батьків. А вистражданий втратами і втратами, день Перемоги залишиться для нас символом гордості за них, за тих, хто у найтяжчій, жорстокої і кровопролитної війні відстояв свободу і незалежність Батьківщини, символом мужності, величі, сили духу і волі нашого народу, символом гідності країни.
У цей день хочеться привітати не тільки тих, хто віддав життя в боротьбі за справу миру, в боротьбі з нацизмом, не тільки тих, хто пройшов всю війну та виніс перемогу на своїх плечах, не тільки тих, хто трудився в тилу, не покладаючи рук, працював на перемогу. Хочеться привітати всіх. Всіх без винятку. Ця перемога загальна, вона одна на всіх, як один на всіх цей крихкий мир, як один на всіх у нас будинок – наш улюблений Харків. Зі святом всіх нас! Хай буде мир у кожній родині, у кожному домі.
Зі святом вас! З днем Великої Перемоги!»
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів-визволителів. Мітинг-реквієм пройшов за участі творчих колективів району і завершився урочистим покладанням квітів.

Кiлькiсть переглядiв: 87

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.